Fa'afefea ona fesoasoani le fa'afefeteina o le fa'aosoina o le fa'aosoina o le Nitrogen e maua mai ai le nitrogen po'o le okesene.

Ua fa'atuputeleina le taua o la'au fa'amama maualuga i le tele o alamanuia e pei o vaila'au, mea fa'aeletonika, ma fa'afoma'i. O le Nitrogen o se vaega autu i le toetoe o nei alamanuia uma, ma o lona mama ma le lelei e taua tele i le faʻamautinoaina o le lelei o le oloa. O le mea lea, o le gaosia o se sapalai o le nitrogen e sili ona taua.

Pressure swing adsorption (PSA) ose tekinolosi e mafai ona faʻaaogaina e faʻamamā ai le nitrogen e ala i le aveeseina o le okesene ma isi mea leaga. O le PSA e fa'avae i luga o le fa'avae o le kesi adsorption i luga o se mea adsorbent malosi. O le adsorbent e filifilia filifilia e faavae i luga o lona gafatia e faʻafefe ai mole kesi o tului, aʻo faʻatagaina isi kasa e ui atu.

I totonu o se laau mama mama maualuga, PSA tekinolosi e mafai ona faʻaaogaina e gaosia ai le nitrogen poʻo le okesene e ala i le puleaina o le adsorption ma le desorption o mole kesi. O le faagasologa e aofia ai le faʻapipiʻiina o le ea i se mamafa faʻapitoa ma pasi atu i totonu o se moega o mea faʻapipiʻi. O mea faʻapipiʻi o le a faʻapipiʻi le okesene ma isi mea leaga, aʻo pasi le nitrogen i totonu o le moega ma aoina i totonu o se tane teu.

E mafai ona toe faʻafouina le mea faʻapipiʻi e ala i le tuʻuina atu o le mamafa, lea e mafua ai ona faʻafefe mole kesi mai mea. O le kesi fa'a'ese'ese ona alu ese atu lea i fafo mai le fa'aoga, ma ua sauni le adsorbent e fa'apipi'i se isi ta'amilosaga o mole kesi.

O se tasi o faʻamanuiaga muamua o le faʻaaogaina o tekonolosi PSA i laʻau mama mama maualuga o lona tau-lelei. PSA tekonolosi e sili ona lelei ma e le manaʻomia ni meafaigaluega faʻapitoa poʻo ni tagata faʻapitoa e faʻaogaina. E le gata i lea, e maualalo le tau o galuega, aua e le manaʻomia se puna mai fafo o le malosi nai lo le ea faʻamalosi.

O le isi tulaga lelei o lona fegalegaleai. PSA tekinolosi e mafai ona maua uma le nitrogen ma le okesene, e faalagolago i mea adsorbent filifilia. E mafai ona fa'aogaina le ea fa'amaoaigaina o le okesene i le tele o alamanuia e pei o talosaga fa'afoma'i ma uelo, lea e mana'omia ai le maualuga o le okesene.

Ae ui i lea, o le gaosia o le nitrogen mama maualuga poʻo le okesene e ala i tekinolosi PSA e manaʻomia ai le filifilia lelei o mea faʻapipiʻi. O mea fa'apipi'i e tatau ona i ai le maualuga o le filifilia mo mole kesi o tului ma e tatau ona talafeagai mo tulaga fa'agaioia o le fale fa'atosina mama maualuga. E le gata i lea, o le tele ma foliga o mea faʻapipiʻi e tatau ona faʻamalieina ina ia faʻaitiitia ai le paʻu o le mamafa ma faʻamautinoa le faʻaogaina lelei.

I le faaiuga, o le PSA tekinolosi o se auala sili ona lelei ma taugofie e gaosia ai le mama maualuga poʻo le okesene i laʻau mama mama maualuga. E ofoina atu le tele o mea lelei, e aofia ai le faʻaogaina ma le maualalo o tau faʻaogaina. Ae ui i lea, o le filifilia ma le faaeteete o mea faʻapipiʻi e taua tele e faʻamautinoa ai le mama ma le lelei o le nitrogen poʻo le okesene e gaosia. Faatasi ai ma le tele o ana faʻamanuiaga, PSA tekinolosi o se filifiliga manaia mo alamanuia e manaʻomia le maualuga, faʻalagolago i le sapalai o le nitrogen.


Taimi meli: Sep-28-2022

Faafesootai matou

Fa'amolemole tu'u mai lau imeli ia matou ma o le a matou feso'ota'i i totonu ole 24 itula.

  • facebook
  • youtube
Su'esu'ega
  • TA
  • MA
  • HT
  • CNAS
  • IAF
  • QC
  • beid
  • UN
  • ZT